Pirkanmaa

Monipuolinen Pirkanmaa on sekä eräretkeilijän että kaupunkilomalaisen suosikkiseutua. Maaseudun aktiviteetit ovat täällä sulassa sovussa perinteisten kaupunkitapahtumien ja jopa erämaahaasteiden kanssa. Monet nähtävyydet ja kulttuuritapahtumat, kumpuileva, vesistöjen täplittämä maalaismaisema sekä pirkanmaalaisten vieraanvaraisuus houkuttelevat alueelle runsaasti matkailijoita joka

Tampere on luonnollisesti alueen kärkikohde. Sen yltäkylläinen tarjonta ylittää kovatkin odotukset, tulet sitten lasten kanssa lomareissulle, ystävättärien kanssa shoppailemaan ja virkistymään, poikaporukassa viihtymään tai kavereiden kanssa kulttuuria katsastamaan.Tai ihan vain nautti maan elosta ja olosta. Muu maakuntakaan ei jää Tampereesta jälkeen, tarjolla on jokaiselle jotakin. Mukavat maaseutulomat, järviristeilyt, tasokkaat tapahtumat ja upeat käyntikohteet saavat ajan kulumaan kuin siivillä. Katsottavaa ja koettavaa jää seuraavallekin kerralle.


Maakuntalintu

Pirkanmaan maakuntalintu on Västäräkki (Motacilla alba).

Se on veikistelevä ja iloinen ja tulee mielellään ihmisen lähelle, mutta viihtyy myös asumattomilla seuduilla.

Maakuntakukka

Pirkanmaan maakuntakukka on tuomi. Tuomi on usein pensasmainen, haarova ja kaarevarunkoinen. Se voi kuitenkin kasvattaa jopa 15-metrisen rungon 60-80 vuoden aikana. Pienehköissä tertunmuotoisissa kukissa on voimakas tuoksu.


Maakunnan makuja: Ohrarievä eli ”riävä”

1 l piimää

80 g hiivaa

4 tl suolaa

40 g voita

2 rkl siirappia

4 dl (luomu) ohrajauhoja

9 dl (luomu)hiivaleipäjauhoja

Sekoita kädenlämpöiseen piimään hiiva, suola ja siirappi. Lisää jauhoja vähitellen ja sekoita hyvin. Lisää loppuvaiheessa jäähtynyt voisula. Alusta taikina kimmoisaksi ja kulhon reunoista irtoavaksi. Anna taikinan kohota liinan alla lämpimässä paikassa.Vaivaa taikina ja leivo 4-5 leipää. Kohota ne liinan alla hyvin, noin 30 minuuttia. Pistele leivät tai tee muutama viilto veitsellä leipien pintaan. Paista 200 asteessa, 30–40 minuuttia. Tarjotaan mielellään munajuuston ja kylmän tinkimaidon kera. Ohje: Inga Helin, Ahlmanin ammattiopisto